IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> "Омагьосаният файтон" на Малък Куклен Театър Слон, ... на 14.11.2008 и 5.12.2008
frite
post Nov 10 2008, 03:14 AM
Post #1

Administrator

Group: Root Admin
Member No.: 1

След няколкото си изключително успешни представяния на международни фестивали, последният спектакъл на Малък Куклен Театър Слон - "Омагьосаният Файтон" - ще бъде представен и на българска сцена. Премиерата ще се състои в театър "Ателие 313" на 14.11.2008 и 5.12.2008 петък. Заповядайте!

- "Фестовал на сенките" - гр. Патра, Гърция;
- "Международен фестивал на кукленото изкуство" - гр. Ипър, Белгия;
- "Чир-Чайаан" - Международен фестовал на кукления театър - гр. Абакан, Русия - Република Хакасия;

Театър "Ателие 313" се намира в кв. “Красна поляна”, бул. Възкресение”, срещу читалище “Св. Св. Кирил и Методий”, до бл. 7
тел: 02/ 920 70 13

удобен транспорт автобус 72, трамвай 22

Карта

--------------------

...не разбрах само, кой е тоя Матрицата?
Go to the top of the page
+Quote Post
galaxy
post Nov 12 2008, 06:21 PM
Post #2

Advanced Member

Group: Members
From: Sofia
Member No.: 10

ОМАГЬОСАНИЯТ ФАЙТОН
(По едноименната поема на Константи Галчински)

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП

Постановка:
Малък Куклен Театър СЛОН
Режисьор:
Роза Николова
Сценография и кукли:
Диляна Цонова
Хореография :
Даниана Коева
Музика:
Пламен Цветанов
Технологично решение и специални ефекти:
Мирослав Цветанов

В РОЛИТЕ: Даниана Коева, Върбина Ангелова, Олег Шулев, Роза Николова, Мирослав Цветанов

АНОТАЦИЯ
ОМАГЬОСАНИЯТ ФАЙТОН

Омагьосаният файтон е синтетичен спектакъл, обединяващ в себе си изразните средства на танца, пантомимата, кукления театър. Драматургичната основа на спектакъла е изградена по едноименната поема на знаменития полски поет Константи Галчински. Визуалното решение, подсилено от ефекта на техниката на ултравиолета и традиционните сенки за театър, чрез множество неочаквани, забелeжителни метаморфози постига изображението на анимационния филм, но с очарованието на непосредственото въздействие на театъра.
Представлението е оркестрирано с много музика, която се явява основен, градивен компонент в спектакъла.

--------------------

+Quote Post
shakespeare
post Nov 15 2008, 02:30 PM
Post #3

Advanced Member

From: sofia bulgaria
Member No.: 16

„Омагьосаният файтон” е наистина забележителен по същността си спектакъл. И не само, защото е на Малък Куклен Театър СЛОН. И не само заради международното признание.
Забележителен е с това, че е уникален с решението си. Създаден по едноименната поема на Константи Галчински е изграден само върху музика, ултравиолет и сенки. Един наистина художнически спектакъл. Музиката е писана специално за него, а спектакълът е правен специално за музиката – и всичко това е ставало едновременно. Мисля, че в това отношение няма друг такъв спектакъл.
Кукленият театър в България действително е на много високо ниво. Познат по целия свят, признат по целия свят, именно в България, за съжаление, са малко местата, където могат да се видят спектаклите очаровали публиката и журито на международните сцени. Именно по тази причина начинанието на Малък Куклен Театър СЛОН и театър „Ателие 313” да започне всеки петък да се представят т. нар. представления за „възрастни”, макар и смело, защото няма традиция в това отношение, мисля, че е правилното и в най-скоро време и българската публика ще заговори за това невероятно явление – Български Куклен Театър, защото до сега малко опростенчески, поради липса на реклама и скромността на това талантливо съсловие, малко се знае за творците и за кукления театър като такъв, считан от непосветената (за сега) публика заради думата „кукла” за детски.
Следващите петъци се играят – „Студено” – спектакъл отличен с „Икар” и един наистина заслужаващ да се види спектакъл – „Мечтата на актьора” – моноспектакъл на Георги Спасов.

--------------------

+Quote Post
Alf
post Nov 16 2008, 09:14 AM
Post #4

Advanced Member

Member No.: 19

QUOTE(shakespeare @ Nov 15 2008, 02:30 PM) *
„Омагьосаният файтон” е наистина забележителен по същността си спектакъл. И не само, защото е на Малък Куклен Театър СЛОН. И не само заради международното признание.
Забележителен е с това, че е уникален с решението си. Създаден по едноименната поема на Константи Галчински е изграден само върху музика, ултравиолет и сенки. Един наистина художнически спектакъл. Музиката е писана специално за него, а спектакълът е правен специално за музиката – и всичко това е ставало едновременно. Мисля, че в това отношение няма друг такъв спектакъл.
Кукленият театър в България действително е на много високо ниво. Познат по целия свят, признат по целия свят, именно в България, за съжаление, са малко местата, където могат да се видят спектаклите очаровали публиката и журито на международните сцени. Именно по тази причина начинанието на Малък Куклен Театър СЛОН и театър „Ателие 313” да започне всеки петък да се представят т. нар. представления за „възрастни”, макар и смело, защото няма традиция в това отношение, мисля, че е правилното и в най-скоро време и българската публика ще заговори за това невероятно явление – Български Куклен Театър, защото до сега малко опростенчески, поради липса на реклама и скромността на това талантливо съсловие, малко се знае за творците и за кукления театър като такъв, считан от непосветената (за сега) публика заради думата „кукла” за детски.
Следващите петъци се играят – „Студено” – спектакъл отличен с „Икар” и един наистина заслужаващ да се види спектакъл – „Мечтата на актьора” – моноспектакъл на Георги Спасов.

Идеята за вечерни спектакли много ми харесва. Малко е далече на пръв поглед мястото, но не е така. Със 72 автобус си стигаш като цар.
Не можах да хвана "Омагьосаният файтон" , но ще гледам "Студено" и "Мечтата на актьора". Последното сигурно ще е готино - Георги Спасов е от готините актьори.

+Quote Post
tomorrow
post Nov 16 2008, 06:41 PM
Post #5

Advanced Member

Member No.: 126

Защо готините театри (куклени) не ги дават и в центъра. Има един пустеещ куклен театър до парка до театър София.

--------------------

„Стилът – това е човекът” - Бюфон
+Quote Post
galaxy
post Nov 19 2008, 02:58 PM
Post #6

Advanced Member

Програмата на Малък Куклен Театър СЛОН за декември 2008– ( още не е пълната )

5.12.2008 – от 19 часа „Омагьосаният файтон” спектакъл за възрастни ]( отличен на фестивалите Ипър, Белгия; Патра, Гърция; Абакан, Сибир
гостува на сцената на театър Ателие 313
7.12.2008 „Свинарят” по Андерсен – от 11 часа гостува на сцената на театър Ателие 313
14.12.2008 - от 11 часа – емблематичният за Малък Куклен Театър СЛОН спектакъл „Котаракът с чизми” – гостува на сцената на театър Ателие 313 – спектакълът е носител на 18 международни награди за мъжка и женска роля, цялостен спектакъл, три пъти е отличаван и с наградата на международно детско жури ; осем награди за сценография и кукли, извънредна награда на международно жури за оригиналност и новаторство
18.12.2008 „Мечо Пух” – по А. А. Милн – от 18 часа в Москва, Русия – Спектакълът е отличаван многократно на международни фестивали за цялостен спектакъл, мъжка и женска роля, за представяне на чужд език, както и награди на международно детско жури. За ролите си в „Мечо Пух”- Мирослав Цветанов е носител на годишната награда на Съюза на артистите в България

21.12.2008 – от 11.30 часа „Котаракът с чизми” – гостува на сцената на театър 199

*В момента театърът предимно гостува със своите представления – поради строеж на нова сцена

--------------------

+Quote Post
vurbina
post Dec 2 2008, 07:24 PM
Post #7

Advanced Member

Member No.: 3

Омагьосаният файтон е един от наи суперските спекракли и със сигурност си заслужава да се гледа
+Quote Post
galaxy
post Dec 3 2008, 08:38 PM
Post #8

Advanced Member

Мисля, че другото, което прави спектакълът уникален, е това че музиката е писана специално за спектакъла и спектакълът е правен специално за музиката и то в реално време. Поне аз не зная за друг такъв спектакъл

--------------------

+Quote Post
-Ru-
post Dec 3 2008, 09:19 PM
Post #9

Advanced Member

Member No.: 7

За съжаление никога не съм го гледала на живо, а много ми се иска... И все пак предполагам не, ами съм сигурна, че е много по-приятно да си част от създаването му всеки път - да го накараш да диша и да ти се усмихне... smile.gif
+Quote Post
mario
post Dec 5 2008, 11:55 AM
Post #10

Advanced Member

Member No.: 118

Цитат(-Ru- @ Dec 3 2008, 09:19 PM) *
За съжаление никога не съм го гледала на живо, а много ми се иска... И все пак предполагам не, ами съм сигурна, че е много по-приятно да си част от създаването му всеки път - да го накараш да диша и да ти се усмихне... smile.gif

Не съм го гледал и аз .... Но ще дойда.
Ру , ако това което си написал е от сърце, и публиката така ще го почувства. Като в спорта е. ако няма дух, няма победа

--------------------

Ако не можеш да вкараш топката хич не я хващай
+Quote Post
galaxy
post Dec 6 2008, 11:12 AM
Post #11

Advanced Member

Това, което истински ме радва е признанието на моите учители за това, което правим – Атанас Илков, Николина Георгиева, Юлия Огнянова – като премислях – това са и хората, които действително уважавам и тяхното мнение е особено ценно за мен. Преди дни – Юлия Огнянова – за мен един от най-големите български режисьори каза – „Вашите представления имат дух, мисъл и форма”. Получавала съм много награди от къде ли не, но за мен това определение е може би между най-високите отличия. Благодаря им, че ги има и че са мои учители.

--------------------

+Quote Post
galaxy
post Dec 21 2008, 06:19 PM
Post #12

Advanced Member

Ето тук може да видите част от спектакъла „Омагьосаният файтон” - http://www.youtube.com/watch?v=IeaEygzuNYk

Една от най-любимите ми
smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
smile.gif smile.gif

--------------------

+Quote Post
-Ru-
post Dec 22 2008, 10:42 PM
Post #13

Advanced Member

Member No.: 7

Цитат(galaxy @ Dec 21 2008, 06:19 PM) *
Ето тук може да видите част от спектакъла „Омагьосаният файтон” - http://www.youtube.com/watch?v=IeaEygzuNYk

Една от най-любимите ми
smile.gif smile.gif

Много готска! Изглижда като анимация!
+Quote Post
tomorrow
post Dec 29 2008, 11:01 PM
Post #14

Advanced Member

Member No.: 126

QUOTE(-Ru- @ Dec 22 2008, 10:42 PM) *
Много готска! Изглижда като анимация!

Хубаво.
Кога ще се играе пак?

--------------------

„Стилът – това е човекът” - Бюфон
+Quote Post
shakespeare
post Jan 11 2009, 12:51 PM
Post #15

Advanced Member

Цитат(tomorrow @ Dec 29 2008, 11:01 PM) *
Хубаво.
Кога ще се играе пак?

Може би февруари – следете програмата

--------------------

+Quote Post
mario
post Jan 14 2009, 05:06 PM
Post #16

Advanced Member

Member No.: 118

Цитат(galaxy @ Dec 21 2008, 06:19 PM) *

Една от най-любимите ми
smile.gif smile.gif

Видях, че има сложен линк към youtube с откъс от „Омагьосаният файтон”.
Е, аз прибавям към един друг мой любим спектакъл на театъра – „Свинарят” по Андерсен.
http://www.youtube.com/watch?feature=chann...p;v=CHaYisYdKjE

--------------------

Ако не можеш да вкараш топката хич не я хващай
+Quote Post
galaxy
post Jan 20 2009, 06:07 PM
Post #17

Advanced Member

Цитат(tomorrow @ Dec 29 2008, 11:01 PM) *
Хубаво.
Кога ще се играе пак?

На 13.02.2009 от 19.30 на сцената на театър Ателие 313

--------------------

+Quote Post
shakespeare
post Feb 1 2009, 07:27 PM
Post #18

Advanced Member

Събитие е промяната в някакво изкуство. Хубаво е, че има и такива спектакли – като „Омагьосаният файтон”. Те са рядкост, както в кукления, така и в драматичния театър защото отбелязват повратни точки, стъпала на други равнища

--------------------

+Quote Post
galaxy
post Feb 9 2009, 11:09 AM
Post #19

Advanced Member

Пак стяга багажа „Омагьосаният файтон” за път надалече на околосветско, с файтон омагьосан, на капрата Слон

--------------------

+Quote Post
dream
post Feb 12 2009, 11:26 AM
Post #20

Advanced Member

Member No.: 50

Тук може да се видят откъси от телевизионната версия на един мой много обичан спектакъл на Малък Куклен театър СЛОН – „Честит Рожден Ден” по Йозеф Чапек. За съжаление в телевизионната версия не личи, че музиката (на Хайго Агасян) се изпълнява от актьорите на живо. Но пак е готино. Стиховете са на Николай Вълчинов.
http://www.youtube.com/watch?v=fNDuGxyJ1Uk...re=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=iZOu1jyZuVA
http://www.youtube.com/watch?v=Z3ZETmSY1HQ
http://www.youtube.com/watch?v=73-Wh_Dom9Y

rolleyes.gif
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 30th July 2010 - 08:31 AM

subBlack shadows and light edition © 2007 - DreamCaster
Original subBlack phpbb2 style by spectre